Gastgezinnen

Bij ons staat de liefde voor honden centraal. We geloven in het belang van een warme en liefdevolle omgeving voor onze viervoetige vrienden, vooral wanneer ze een belangrijke rol spelen in onze fokprogramma’s. Daarom werken we nauw samen met zorgvuldig geselecteerde gastgezinnen die onze honden een liefdevol thuis bieden.

In deze gastgezinnen vinden onze honden niet alleen een plek om te wonen, maar ook een plek waar ze deel uitmaken van een gezin. We hechten veel waarde aan het welzijn van onze dieren en geloven dat ze het beste gedijen in een omgeving waar ze liefde, aandacht en zorg krijgen.

Onze samenwerking met deze liefdevolle gastgezinnen stelt ons in staat om onze fokprogramma’s op een verantwoorde en ethische manier voort te zetten. De honden die bij deze families verblijven, worden behandeld als volwaardige leden van het gezin en ontvangen alle zorg en aandacht die ze nodig hebben.

Door onze krachten te bundelen met deze toegewijde families, kunnen we ervoor zorgen dat onze honden opgroeien in een omgeving die bevorderlijk is voor hun welzijn en gezondheid. We zijn dankbaar voor de liefdevolle thuisbasis die deze gastgezinnen bieden aan onze geliefde viervoeters en kijken ernaar uit om samen te blijven werken aan het welzijn van al onze honden.

  • Duidelijk en eerlijke regels
  • Contractueel vastgelegd
  • Betaal een gereduceerd tarief en ontvangt deze in gedeeltes terug
  • De hond verblijft bij het gastgezin m.u.v. de laatste periode van de zwangerschap

Hoe gaat het te werk?

Als iemand geïnteresseerd is om een gastgezin te worden voor een van onze honden, kunnen ze zich inschrijven op onze wachtlijst voor honden die een gastgezin nodig hebben.

Wanneer een geschikte kandidaat wordt gevonden, wordt er een contract opgesteld waarin de verantwoordelijkheden en verwachtingen van beide partijen worden vastgelegd. Het contract bevat ook details over de financiële regelingen. Gastgezinnen betalen een borg, die in drie termijnen wordt terugbetaald bij een teefje en per dekking bij een reu, tot zijn 7e jaar.

De hond wordt vervolgens overgedragen aan het gastgezin, waar deze een liefdevol thuis vindt en deel gaat uitmaken van het gezin. Gedurende de tijd dat de hond bij het gastgezin verblijft, blijft de fokker nauw betrokken en biedt ondersteuning en begeleiding indien nodig.

Het contract bevat ook bepalingen met betrekking tot het fokken van de hond. Meestal wordt overeengekomen dat de hond drie nestjes zal krijgen voordat deze wordt gesteriliseerd.

Na de derde succesvolle bevalling wordt de hond gesteriliseerd, wat ervoor zorgt dat ze niet langer deelneemt aan het fokprogramma. Op deze manier wordt gegarandeerd dat de hond na haar “pensioen” een rustig en gelukkig leven kan leiden als volwaardig lid van het gastgezin, zonder verdere verplichtingen op het gebied van fokken.

Dit systeem van samenwerking tussen fokkers en gastgezinnen biedt niet alleen een liefdevol thuis voor de honden, maar zorgt er ook voor dat het welzijn van de dieren wordt gewaarborgd en dat ze kunnen bijdragen aan het voortbestaan van hun ras op een verantwoorde en ethische manier.

Gastgezin worden?

Vind je het leuk om bij onze Bernedoodle familie te horen als gastgezin?

Vul dan het contactformulier in met een korte introductie
wie je bent en waarom je graag gastgezin wilt worden.

Australian Bernedoodle

Hester
Eigenaresse

18:36

Hallo 👋 Hoe kan ik je helpen? Stuur mij nu een bericht om hulp te krijgen via de groene WhatsApp knop hieronder.